2020 trend #3: SMART CONTENT PRODUCTIE

editorInspire, video marketing

"Video is de krachtigste manier om echt in contact te komen met klanten en de soorten gepersonaliseerde ervaringen te leveren waaraan zij gewend zijn geraakt. Maar voor de meeste organisaties blijft video moeilijk te maken, onmogelijk te volgen en losgekoppeld van de programma's waarmee de business wordt aangestuurd", aldus Michael Litt, CEO van Vidyard in een interview.

Talmon lost dit soort vraagstukken doeltreffend en resultaatgericht op voor zijn klanten. Uiteraard met slimme techniek (van onze partner StoryTEQ of de bestaande infrastructuur van de klant), maar zeker ook door mee te denken over de content zelf en de slimme productie ervan. Want video is vandaag de dag veel meer dan een keer één video afleveren. Een goede video wordt veel bekeken, gedeeld en levert meetbaar positieve resultaten op.

In-house of uitbesteden?

 

Moet je als bedrijf dan de video-content in huis maken of juist een bureau inhuren? Het is verleidelijk om de interne route te volgen, omdat deze over het algemeen als de meest kosteneffectieve wordt gezien, maar dat kan een vergissing zijn. Goeie video's zijn best lastig te maken- en dat is online helaas vaak te zien. Het internet is bevolkt met veel te veel als video vermomde diavoorstellingen en foto's op muziek. Elke video heeft meerdere dimensies - visuals, locaties, optredens, tekst, geluid, muziek, beweging, storyline, montage, en nog veel meer. Je hebt dus mensen nodig voor een ongelooflijk breed scala aan disciplines. Als je deze mensen met de nodige ervaring en vaardigheden en/of de juiste apparatuur niet in huis hebt, dan is samenwerken met een bureau altijd de beste keuze. Let er dan ook op, dat je voor jonge doelgroepen, zoals GeneratieZ, ook jonge makers nodig hebt. Die zijn ‘born digital’ en voelen als geen ander aan wat je aan content nodig hebt om te scoren bij jonge doelgroepen en überhaupt op social media bijvoorbeeld.Bij Talmon werken we graag met ‘the Next Gen’, de young professtionals. Zij worden gecoacht en gesteund door senior filmmakers, met vele jaren ervaring en goed voor 85 internationale awards in de afgelopen 10 jaar!

De boodschap

Consistentie is essentieel. Je kunt het je niet veroorloven om een video te maken met een bepaalde boodschap en die boodschap in de volgende video tegen te spreken. Consistente verhalen zorgen er voor dat jouw video’s in één lijn liggen met je brand voice.

Creativiteit

Een key ingredient van video is uiteraard creativiteit. Het is een belangrijke factor om te bepalen of een video succesvol wordt. Originaliteit trekt kijkers aan en houdt ze ook vast.

Meten en leren

Van verzamelde data kun je veel leren, een video gaat online zijn eigen leven leiden. Het beste kun je dan ook voortdurend resultaten, kosten en mislukkingen meten. Je kunt hier direct je videostrategie en- implementatie op aanpassen. Kijk niet vanuit een één point of view naar de analytics, zoals bijvoorbeeld het tijdstip van bekijken, maar zie het als een multidimensionaal medium dat ook als zodanig moet worden gemeten.

Budgetten

Te veel marketeers willen de mythe van de Dollar Shave Club geloven dat ze een enorm succes kunnen boeken voor slechts een appel en een ei. Helaas is dat niet het geval. Je hebt een middelgroot budget nodig om kwaliteitsproductie en een hoge deelbaarheid mogelijk te maken.

Conclusie

Video kan uitdagend en soms kostbaar zijn. Het is echter een ideaal medium voor het verbeelden van een dynamische boodschap in een eenvoudige vorm en het verslaat alle andere media in termen van bereik en prestaties. Wees niet bang om te testen en te leren met video, maar zorg ervoor dat je het beste team kiest waarmee je dat doet. Borg genoeg budget voor het hele jaar, niet voor 1 ad-hoc productie. Stel met een videomarketing specialist een strategisch videomarketingplan op, dat simpel gezegd meer oplevert, dan het kost Bij Talmon stellen we met de meeste klanten een jaarplan op, waarmee we gedurende het hele jaar voldoende 3H content kunnen maken.