Searchengine marketeers moeten nú video marketeers worden

editorInspire, video marketingLeave a Comment

Performance marketeers die video onderschatten, missen kansen om een hoogwaardig gekwalificeerd publiek te bereiken en te converteren.

Conversiegerichte marketeers, of "performance"-marketeers, houden van voorspelbaarheid, data en meetbaarheid. Als gevolg daarvan wordt instinctief videoreclame afgewezen, want - laten we eerlijk zijn - video is het domein van de creatieve types uit de grachtengordel, die het succes niet meten aan de hand van ROI, maar aan de hand van het aantal gouden leeuwen die ze in Cannes winnen. Toch?

Sterker nog...

Performance marketeers die doorgaan met het negeren van videomarketing, halen waarschijnlijk binnenkort hun targets niet meer. Dat komt omdat digitale video, als het goed wordt gedaan, minstens net zo effectief is als de meest fundamentele zoekmachinemarketingcampagne.

Miljarden kansen om in contact te komen met klanten.

Uiteindelijk is het onze taak als marketeers om de behoeften van consumenten te begrijpen en erop te anticiperen en manieren te vinden om hen op elk gewenst moment te helpen, waar ze hun tijd dan ook spenderen. Online video negeren, betekent letterlijk miljarden kansen missen om met consumenten in contact te komen.
Het is duidelijk dat consumenten een belachelijke hoeveelheid tijd doorbrengen met digital video. Ter illustratie, volgens Deloitte, besteden Amerikaanse internetgebruikers hier gemiddeld 15 uur per week aan.

De nieuwe wereld van videomarketing.

Schaalgrootte alleen betekent natuurlijk niet veel voor ons. Laten we dus ook kijken naar de feiten om de waarde van digitale video te ondersteunen, specifiek voor direct-responsdoelstellingen. We richten ons op YouTube, 's werelds op één na meest gebruikte zoekmachine achter Google.

Hoewel YouTube ook een entertainmentbestemming is, gaan kijkers er niet alleen naartoe om willekeurig door de populairste video's van de dag te bladeren. Zo zegt 70% van de millenials dat ze YouTube hebben gebruikt om iets nieuws te leren doen of meer te weten te komen over iets waarin ze geïnteresseerd zijn. Dat klinkt behoorlijk als een zoek intentie!

Dit consumentengedrag is niet onopgemerkt gebleven bij de Googles en Facebooks van deze wereld, vandaar dat ze videoreclame tools hebben ontwikkeld, die speciaal zijn ontworpen om marketeers te helpen het te kunnen benutten.

Marketeers kunnen nu bijvoorbeeld custom intent audiences creëren om YouTube kijkers te bereiken die al een specifieke Google-zoekopdracht hebben uitgevoerd. Het is een geweldige manier om de loop te sluiten, want volgens het Pew Research Center wordt YouTube nu gebruikt door bijna driekwart van de Amerikaanse volwassenen en 94% van de 18- tot 24-jarigen.

En YouTube lanceert voortdurend nieuwe formaten, zoals TrueView voor actie, waarmee je media kunt inkopen en optimaliseren voor acties die kijkers kunnen nemen op advertenties, zoals het aanmelden voor een dienst of het kopen van een product.

Zo heeft een recente campagne voor over-the-top video content site CuriosityStream, TrueView voor actie-advertenties gecombineerd met Customer Match en het doorklikpercentage met 240% verbeterd, 89% meer aanmeldingen gegenereerd en de kosten per aankoop met 12% verlaagd (vergeleken met standaard TrueView met handmatig bieden). Dit zijn resultaten die de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Direct-response video metrics die zinvol zijn.

Ik hoop dat de noodzaak om digitale videomarketing in je plan op te nemen als performance marketeer inmiddels duidelijk is. Maar als je nieuw bent met video, is er waarschijnlijk nog één grote vraag in gedachten: Hoe meet ik de ROI?

Het is een goeie vraag, want het zal niet hetzelfde zijn als bij search. Dat betekent dat performance marketeers nieuwe meetmethoden voor video moeten toepassen - zoals het vergeten van last-click attribution.

In zoekmachinemarketing begrijpen we allemaal dat clicks de primaire maatstaf zijn om de intentie van een potentiële klant te weten: go, do, or buy. Er hoeft echter niet op een advertentie te worden gecklikt om deze effectief te laten zijn, en dit geldt met name voor videoreclame.

Iemand kan bijvoorbeeld je advertentie voor een paar schoenen zien, terwijl je video's bekijkt op YouTube, en besluiten om later die dag een aankoop te doen. Deze worden view-through conversies genoemd, en het is belangrijk om hier nauwkeurig rekening mee te houden bij het berekenen van de ROI van je videocampagnes.

En hier is nog een ander belangrijk ding om te overwegen voor het meten van digital video: net zoals je onderscheid maakt tussen een muisklik op de headline of extensie van een tekstadvertentie en een click wanneer iemand iets "leuk" vindt op social media, is het belangrijk om een soortgelijke exercitie uit te voeren bij het vergelijken van verschillende videoboodschappen. Dat betekent ervoor zorgen dat alle media-aanbieders de definitie van de Media Rating Council voor de viewability van advertenties gebruiken, omdat het verschil maakt, zelfs voor performance-advertenties.

Tijd om te stoppen met het maken van excuses.

Ik weet dat sommige marketeers nog steeds zenuwachtig zullen zijn om zich te begeven in de wereld van de directional metrics en qualitative creative. Als jij dat bent, is mijn advies om diep adem te halen en je angsten te overwinnen. Er is gewoon te veel traffic op digitale video - en te veel intentie, in het geval van YouTube - om je te negeren.

Als je uiteindelijke doel is om je bedrijf te laten groeien, dan moet je overal kunnen anticiperen en de interesse van de consument kunnen vasthouden. Het negeren van deze personen omdat de gegevens niet tot op de vierde decimaal meetbaar zijn, of omdat de advertenties niet in één minuut op een laptop kunnen worden gemaakt, is niet langer een geldig excuus. Het is tijd om te profiteren van de videomogelijkheid voordat je concurrenten je voor zijn.

bron: Bethany Poole, Editor-in-Chief bij Think with Google

Meer te weten te komen over wat performance marketeers uit video's kunnen halen?

Bepaal waar je kanaal voor staat. Maak video's met een consistente tone-of-voice. Breng een release-strategie in kaart. En zorg dat je timing goed is en geef mensen een reden om terug te blijven komen.

Take aways

    Alleen al vanuit een perspectief van schaalgrootte mis je letterlijk miljarden kansen als je online video onderschat.
   Als je uiteindelijke doel is om je bedrijf te laten groeien, dan moet je overal kunnen anticiperen en de interesse van de consument kunnen vasthouden.
   Performance marketeers moeten nieuwe meetmethoden voor video gaan toepassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.