Image

Voldoen al uw interne- en externe websites en content vóór 23 september 2020 aan de WCAG 2.1 niveau AA richtlijnen, zoals de Wet Digitale Overheid verlangt?

Hoe kun je als gemeente de digitale toegankelijkheid van je website verbeteren volgens de nieuwe richtlijnen? En kun je er tegelijkertijd ook voor zorgen dat álle burgers, dus ook mensen met een beperking, de digitale producten en diensten van je gemeente kunnen begrijpen én gebruiken?

Dat is precies waar Public Storytelling mee kan helpen!

Voor gemeenten maken wij begrijpelijke, duidelijke en ondertitelde uitlegvideo’s. Zonder technisch gedoe geschikt voor elke website en alle social media. De samenstelling en look-and-feel bepaal je helemaal zelf.
Natuurlijk voldoen de video's aan alle toegankelijkheids-richtlijnen en zij voorzien de burgers van informatie over de meest praktische zaken.

Gegarandeerd resultaat*

Omdat wij overtuigd zijn van het verschil dat de inzet van onze video's zal maken in uw publieksvoorlichting en KCC, kunt u na 2 maanden kosteloos het gebruik van de speciaal voor u gepersonaliseerde video's weer beëindigen. U krijgt het volledige bedrag van de 2 maandtermijnen terugbetaald.

Profiteer ook van beter gebruik van de digitale kanalen, een minder belast KCC en natuurlijk het allerbelangrijkste: tevreden burgers en een hogere NPS-score ! Vraag nu vrijblijvend een offerte voor het gebruik van onze uitlegvideo’s aan!

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!
Uit welke video's kan ik kiezen?

- Hoe wordt het afval geregeld?
- Wat moet ik doen bij verhuizing?
- Hoe vraag ik een paspoort aan?
- Hoe vraag ik een ID-Kaart aan?
- Hoe vraag ik een rijbewijs aan?
- Hoe zit het met gemeentelijke belastingen?

Zo zien de uitlegvideo's er bijvoorbeeld uit

Waarom uitlegvideo's op een gemeente website?

In Nederland hebben we ruim 4.500.000 mensen met een beperking, waarvan 2.500.000 laaggeletterden. Deze mensen hebben hulpmiddelen nodig om een gemeentewebsite te gebruiken.

Video is één van de oplossingen hierbij, want het is simpelweg sneller en eenvoudiger te begrijpen dan hele lappen tekst. 

Het is niet voor niets dat geluid, bewegend beeld en video volgens de WCAG 2.1 niveau AA richtlijnen toegankelijk moet worden aangeboden vanaf uiterlijk 23 september 2020!

We zijn al bij een aantal gemeenten aan het testen en wat opvalt, is dat door gebruik te maken van onze uitlegvideo's, het aantal  huishoudens dat kiest voor een digitale aanslag met meer dan 10% toeneemt! 

Bekijk de white paper

Video is de meest krachtige communicatietool. Het is ook belangrijk dat uitlegvideo’s eenvoudig af te spelen zijn, zonder moeilijke technische handelingen. Dus wat ons betreft is het niet nodig om een uitlegvideo bijvoorbeeld interactief te maken. Hoe simpeler, hoe beter!

Image
 • De waarde van één minuut video is 1,8 miljoen woorden
 • 55% van de mensen bekijkt elke dag video’s
 • 65% van de mensen bekijkt meer dan 75%
 • Bijna 2/3 van de consumenten geven voorkeur aan video’s tot 60 seconden
 • Social video genereert 1200% meer shares dan tekst en afbeeldingen gecombineerd
 • 74% van het online traffic is video-content.
 • Circa vier meer zoveel consumenten verkiezen video boven tekst om productinformatie te krijgen.

Hoe werkt het?

 • De video's worden volgens de toegankelijkheids richtlijnen gemaakt.
 • Elke video wordt voor elke gemeente gepersonaliseerd met de eigen huisstijl, logo, naam, voice-over en inhoudelijke informatie. We passen scènes of andere kenmerken aan, wanneer die voor jouw gemeente niet van toepassing zijn.
 • De uitlegvideo’s worden aangeleverd in diverse formaten zodat je ze op de gemeente website, YouTube en social media (in vierkant formaat) kunt publiceren, of gewoon via het klantcontactcentrum kunt versturen via e-mail.
 • De video’s bestaan uit duidelijke animaties, gender- en rasneutraal en de voice-over gebruikt toegankelijke taal.
 • De uitlegvideo’s zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling (overige talen kunnen bij afname worden toegevoegd).
 • De video’s worden kosteloos up-to-date gehouden volgens de laatste wetswijzigingen.
 • Er zijn geen technische voorwaarden. De video’s zijn op ieder platform, zonder beperking in te zetten en je hebt dus geen aparte player nodig.
 • Talmon host de video’s. Ook dit is in de prijs inbegrepen!
 • Wij streven social sharing na: de kosten deelt u met alle deelnemende gemeenten. Zo houden wij de kosten laag, maar u krijgt wel een unieke video, die door ons helemaal gepersonaliseerd is. 
 • Alle deelnemende gemeenten krijgen toegang tot een speciale community waarin onderling ervaringen worden gedeeld en polls worden gehouden over de video-onderwerpen met de hoogste prioriteit, enz.
Image
Samen de kosten delen met andere gemeenten...

Dat klinkt mooi, maar is een op maat gemaakte video niet heel duur, vraagt u zich misschien af?
Dat valt reuze mee, omdat u de kosten deelt met alle deelnemende gemeenten. Zo houden wij de kosten laag, maar u krijgt wel een unieke video, die door ons helemaal gepersonaliseerd is. 

U betaalt per video een vast bedrag per maand, vanaf 49,-*.

Hierin zijn alle kosten (personaliseren, hosting, ondertiteling, aanpassingen in content, enz.) inbegrepen. Inclusief alle toekomstige updates!

*(afhankelijk van het aantal inwoners in uw gemeente)
Bekijk onze tarieven