5+ goede redenen om méér video content in te zetten

SanneInspire, video marketing

Hoe vaak stuit jij tegenwoordig op online video content?

Waarschijnlijk dagelijks, of ieder uur een paar keer. Zowel op privé als op zakelijk gebied. Video is niet meer weg te denken in 2018 en mag dus niet ontbreken in je marketingstrategie.

Video is de toekomst en zorgt voor (online) zichtbaarheid

In 2017 zijn er - op Facebook alleen al – 4.4 miljoen video’s geüpload die gezamenlijk 200 biljoen views hebben gegenereerd. 200 biljoen views! En deze aantallen nemen alleen maar verder toe met een gemiddelde groei van 100% per jaar. Waar je als groot bedrijf vroeger voldeed met 4 video content pieces per jaar, zijn dat nu gemiddeld 18 gepubliceerde video’s per maand. Sommige bedrijven produceren zelfs élke dag spiksplinternieuwe video content. Dat is ook niet gek aangezien alle grote sociale media applicaties zich ook steeds meer richten op video. Zo is er Facebook Live, Instagram Live, kun je sinds kort op Instagram video advertenties van maar liefst 60 seconden plaatsen en heeft Snapchat recent een fullscreen videomodus geïntroduceerd. Niet gek dus dat video content op social media 1200% meer gedeeld wordt dan andere content.

Video en de “buyers journey”

Video is dus overal. Met de recente trend waarbij de traditionele marketingstrategie vervangen wordt door ‘inbound marketing’ (persoonlijkere op de klant gerichte marketing), neemt de behoefte naar video’s alleen maar toe. Dat is ook waarom video content hand in hand gaat met de theorie van de ‘Buyers of Customer Journey’, waarbij wordt uitgegaan van drie stappen die je klant neemt voor de uiteindelijke verkoop plaats vindt.

 1. Als eerste is er de ‘awareness stage’, waar je klant zich oriënteert en er probeert achter te komen wat jouw product hen kan bieden.
  Door middel van video kun je deze behoefte en de oplossing van je product tonen.
 2. Hierop volgt de ‘consideration stage’, waar je klant overweegt welk product het beste aansluit bij haar behoefte of probleem.
  De klant heeft hier behoefte aan het ontdekken van meerdere opties. Dit kan makkelijk en snel uitgelegd worden in een video.
 3. Tot slot is er de ‘decision stage’ waar je klant al voor je product heeft gekozen, maar kijkt of er andere concurrenten zijn die dit product ook aanbieden.
  Met een video kun je laten zien wat er uniek of zelfs beter is aan jullie product en je klant over de streep trekken.

Video zorgt voor een hogere conversie en ROI (of ROC*)

Ook in e-mailmarketing is video onmisbaar. Simpelweg het woord ‘video’ in je onderwerpregel verhoogt de open rates al met 19%. Daadwerkelijk een video in je e-mail? Dat verhoogt de doorklikrate zelfs met 65 procent!

En tel je tot slot eens voor dat je jouw ROI kan verdubbelen door het gebruik van video? Dit claimde Forbes 2 jaar geleden zelfs al. 51,9 procent van alle marketing professionals wereldwijd noemen video als het type content met veruit de beste ROI. Dat is niet niks. Dus, waar wacht je nog op?

* Wij zijn meer aanhanger van ROC (Return On Customer, geïntroduceerd door Don Peppers) boven ROI, omdat dat laatste vaak te veel op de korte termijn gericht lijkt te zijn. En dat hoort meer bij het tijdperk dat we nog nauwelijks over data beschikten, toch? 🙂

Video is booming

 1. Video is de toekomst en zonder video mis je kansen
 2. Video verhoogt je zichtbaarheid op social media
 3. Video is onmisbaar bij elke stap in de ‘Buyer’s Journey
 4. Video verhoogt je conversie cijfers significantVideo is het investeren waard

Video en TALMON

TALMON | online storytelling heeft jarenlang ervaring met het maken van video’s en het analyseren van de werking van video. Wat maakt een video een goede video? Een video waar kliks en daadwerkelijke sales door gegenereerd worden? Dáár hebben wij nou juist verstand van.

Meer weten? Of aan de slag?

Wil jij de mogelijkheden van videomarketing verder benutten? Wij gaan graag met je om tafel om de mogelijkheden te bekijken.